Johan & Daisy

scroll

Sprookjeshuwelijk in 21 dagen

"Een sprookjeshuwelijk opzetten in 21 dagen. Onmogelijk? Onvergetelijk! Bijna 200 gasten genieten in verwondering van de bijzondere optredens in een rokerige roze-verlichte kerk. Een veelzijdige en culturele muzikale beleving waarvan de Argentijnse tonen nog lang na blijven klinken!"

Hoe zet je in een kleine drie weken een groots evenement neer dat bruiloft heet? Met 200 gasten die nog van niks weten en ze waren er bijna allemaal!

Het oorspronkelijke plan was een kleine en intieme bruiloft voor 25 gasten die na de ceremonie thuis ontvangen zouden worden. Maar na drie jaar verbouwen, was het huis nog steeds niet af en om de bruiloft nu wéér uit te stellen… “dan gaan we tóch trouwen, maar dan niet een hele dag”, zo was de wens van de bruidegom. Prima, dan doen we de ceremonie om 17.30 uur . Het geluk was met hen, want precies de locatie die het bruidspaar al jarenlang als wens had, was beschikbaar en voor het entertainment gold hetzelfde. Midden in de nacht kwamen de opbouwteams van podiumbouwers, licht & geluid, bloemist, en cateraar om alles neer te zetten. Rond het middaguur was de kerk een sprookje en na de soundcheck van de diverse artiesten was alles en iedereen er klaar voor. Langzaam druppelden de gasten binnen langs het draaiorgel en een witte wensfee op stelten, die kaartjes uitdeelde waarop een gelukswens voor het bruidspaar kon worden geschreven.

"Over een 70 meter witte loper, afgezet met laurierzuilen en bestrooid met rozenblaadjes, kwam een rolls royce de kerk binnen. De drie baritons stonden ze op te wachten en zongen een prachtige medley."

De huwelijksceremonie was schitterend met veel muziek waaronder een bandoneon die een prachtig argentijns lied ten gehore bracht. Na de ceremonie werd iedereen uitgenodigd voor de cocktail met ook weer heerlijke achtergrondmuziek. Om stipt 19.30 uur werd het licht gedempt, verscheen er rook rondom een 25 meter lang doek dat een deel van de kerk afschermde. En plots dwarrelde het doek naar beneden en begon de band te spelen.
We traden binnen in het walking dinner-gedeelte met statafels, heerlijke zitjes en loungebanken. Details zoals een clochard die accordeon speelde op het parkeerterrein, een grappige toiletjuffrouw en niet te vergeten de verschrikkelijk foute ober maakten het feest af. Herman den Blijker had voor een aantal bijzondere gerechten gezorgd die erg goed in de smaak vielen. De bruid kon geen genoeg krijgen van de truffelsoep.
We rolden om van een cabaretier, die een erg persoonlijke touch aan de avond gaf. Daarna kwam de grote wens van de bruidegom, namelijk het optreden van de snelste violist ter wereld. Tussen de diverse optredens door werd er volop gedanst op de muziek van de band en dj. Als klapstuk verzorgde Hans Dulfer met zijn band een optreden. Needless to say: het dak ging eraf.
Fotocredits | Sjoukje Dijkstra Fotografie