Beau
Monde

scroll

Naaldhakken & Noppen

Op Château Neercanne in Zuid-Limburg trouwde Nermina Mekic (26) met haar grote liefde Erik Pieters (28), voormalig PSV-voetballer. Model trouwt voetballer zegt u? Dat belooft veel blin, bubbels en minstens een paar Rolls-Royce’s. Een inspirerend huwelijk van Wedding & Planning in de Beau Monde!

Een cue van weddingplanner Wiesje Hallewas, van Wedding & Planning: De Jurk is gearriveerd! Erik wordt vriendelijk doch dringend verzocht de suite te verlaten en als hij op veilige afstand is, wordt de twaalf (!) kilo wegende bruidsjurk binnengedragen.De gesprekken vallen stil. De trouwjurk doet de jurk van menig Hollywoodster verbleken. Of, zoals Nermina trots zegt:

"Een vleugje chic, een vleugje Sophia Loren."

We zien een prachtig ontwerp Galia Lahav by Bloomfeld, waarvan het doorzichtige korset – de bruid moeter door haar moeder en schoonmoeder worden ingeregen – is versierd met stenen en glaskralen. De rok bestaat uitmeerdere lagen tule en geeft Nermina de look van een sprookjesprinses. Kosten noch moeite werden gespaardom de bruid de jurk van haar dromente geven. Om de pasvorm te perfectioneren, vloog ze vier keer heen en weer van hun residentie in Engeland naar de beroemde Amsterdamse bruidsboetiek.Ook het thema van het bruidsboeket is ver van tevoren bedacht: witte rozen met een pastelkleurig lint, matchend bij de pastelkleurige jurken van de bruidsmeisjes en de – jawel – pastelkleurig gelakte nagels van Nermina.

Per Rolls Royce en witte paardenkoets
Terwijl Erik per Rolls-Royce arriveert bij het château, worden de gasten verwelkomd door een gospelkoor. Honderd liefste vrienden en familie- leden, gekleed naar dresscode Royal Ascot Style, nemen plaats op de met wit linnen beklede stoelen in de tuin van het kasteel. Onder elke zitplaats een flesje water en witkanten zakdoekje voor het chiquere traan-wegpink-werk. De bruid wist op vijfjarige leeftijd met haar ouders en broer het in oorlog zijnde Bosnië te ontvluchten en bouwde een nieuw bestaan op in Nederland.

De rest van de familie Mekic waaierde uit over Europa. Het is een wens die uitkomt dat iedereen voor de bruiloft kon worden ingevlogen uit Duitsland, Oostenrijk, Turkije, Engeland en Bosnië. En dan, als de door witte paarden getrokken koets bij het kasteel voorrijdt, zingt Leona Philippo een akoestische versie van John Legends ‘All of me’. Het plaatje wordt afgemaakt door de zon, die precies doorbreekt als Nermina wordt weggegeven door haar vader. De altijd zo stoere bruidegom had het even zwaar toen hij zijn aanstaande bruid over de 40 meter lange loper aan zag komen lopen aan de arm van haar vader.

Een vleugje chic, een vleugje Sophia Loren.