Bruid
& Bruidegom

scroll

Wiesje in Bruid magazine

In het magazine BRUID staat de Real Wedding van Ricarda en Christian. Ze wonen in Duitsland en zijn verliefd geworden op het Landgoed het Roode Koper. Het was meteen duidelijk dit de plek moest worden voor een “Nederlands” huwelijksweekend.

Interview

De weekendbruiloft van Ricarda en Christian
Wanneer het Duitse koppel Ricarda (31) en Christian (37) op zoek is naar een droomlocatie voor hun weekendbruiloft, komen ze uit bij het prachtige landgoed Het Roode Koper in Ermelo. Met familie en vrienden van heinde en verre vieren ze daar een onvergetelijk summer-chic trouwfeest.
Met de grote wens om een bruiloft te vieren nabij de kust, of op een landgoed dicht bij het water, valt voor Ricarda en Christian de keuze al snel op buur- land Nederland. “Ik kwam hier vroeger vaak met mijn ouders en ook met Christian ben ik er regelmatig voor ons werk”, aldus Ricarda die samen met haar man eigenaar is van het internationale fotografie- bedrijf PicturePeople. “Het leek ons bovendien erg leuk om met onze bruiloftsgasten een Hollandse mini-vakantie te beleven.”

Drie dagen feest
Het koppel kiest heel bewust voor een bruiloft verspreid over meerdere dagen: minder stress én sfeer verhogend. “Onze vrienden wonen op allerlei verschillende plekken, sommigen zelfs in het buiten- land. Dus veel van hen hadden elkaar nog nooit gezien”, vertelt Christian. “Onze bruiloft was de unieke gelegenheid om iedereen samen te brengen en nieuwe vriendschappen te zien ontstaan.” Ricarda voegt toe: “Doordat iedereen op vrijdag al vroeg arriveerde en elkaar in een relaxte sfeer ontmoette, zat de stemming er op zaterdag al helemaal in.

Pool party
Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo blijkt de ideale plek voor dit weekendfestijn. “We keken eerst naar locaties waar we op vrijdag een beach party konden organiseren, compleet met kampvuur en lekker met de voetjes in het zand. Maar elke locatie had helaas een klein nadeel”, vertelt Christian. Het koppel zoekt via internet verder en belandt op de site van Het Roode Koper. “Toen we deze locatie bezochten, kreeg Ricarda tranen van geluk: dit was het. We konden het landgoed exclusief huren én er was een zwembad. Dus de ‘beach get together’ werd nu een ‘pool-get-together’, perfect!”

Superweddingplanner
Wanneer Christian en Ricarda de locatiemanager vragen of hij nog een goede weddingplanner kent, verwijst hij ze naar Wiesje Hallewas van Wedding & Planning. “Wiesje was fantastisch!”, zegt Ricarda. “Ze snapte precies wat we wilden qua details en decoratie en ik vond dankzij haar bijvoorbeeld een goede Nederlandse bloemist.” Van de contacten met de gasten en leveranciers tot de aankleding en details tijdens de bruiloft zelf: Wiesje zorgt er op alle fronten voor dat Christian en Ricarda zich nergens om hoeven te bekommeren. “Dat was echt de beste beslissing die we konden maken”, vertelt Christian. “En doordat Wiesje Nederlands én Duits spreekt, kon ze al onze wensen perfect vertalen.”Een heerlijke loungy sfeer op de avond voor de trouwceremonie.

Summer chic white
Het koppel geniet op vrijdag samen met de gasten van een relaxte barbecue bij het zwembad. Met als bruiloftsthema Summer Chic White is iedereen stijl- vol in het wit gekleed. “Ik was altijd al weg van die mooie diners en zomerfeesten waarbij iedereen witte kleding droeg”, vertelt Ricarda. “En dat thema paste goed bij de loungy zomervakantiesfeer van onze bruiloft.” Zelf draagt de mooie bruid een sty- lish korte jurk mét korte sluier. “Omdat ik op zater- dag een prachtige jurk van Rosa Clará zou dragen zonder sluier, vond ik het leuk om er vrijdag wel eentje op te hebben.”

Gelukstranen
Wanneer de volgende dag het moment van de ceremonie aanbreekt, maakt het loungy-gevoel wel even plaats voor zenuwen. “Ik kreeg ’s ochtends om de paar minuten de vraag of ik nerveus was, maar ik had nergens last van”, aldus de bruidegom. “Toen Ricarda met haar vader kwam aanlopen voor de ceremonie, kon ik echter niet stoppen met tril- len”, aldus Christian. “Ik had alleen maar oog voor Ricarda. En toen ik zag dat ze huilde, moest ik hard m’n best doen om mijn eigen tranen te bedwingen.” Tot grote ontroering van zijn bruid, voor wie dit ook een onvergetelijk moment is. “Christian huilt nooit! Om te zien hoe dit moment hem emotioneerde,vond ik heel bijzonder.”

Nieuwe vrienden
Het complete weekend pakt precies uit zoals het bruidspaar van tevoren hoopt. En met hun gasten genieten ze op zondag na met een uitgebreide brunch. “Door de dagen zo met elkaar door te brengen, bracht de bruiloft ons en onze dierbaren echt dich- ter bij elkaar”, vertelt Christian. “Vrienden die elkaar voor de bruiloft nog niet kenden, spreken inmiddels onderling met elkaar af: dat is echt fantastisch!”

Voor bruidsparen die ook overwegen een weekend- bruiloft te organiseren, hebben de newly weds drie tips: “Een topweddingplanner als Wiesje, een mooie locatie waar goed eten wordt geserveerd én een topband: dan is je weekend helemaal geslaagd!” Christian: Onze bruiloft bracht ons en onze dierbaren echt dichter bij elkaar.”

Details van de dag
FOTO’S | Laura Möllemann Photography
LOCATIE | Hotel Landgoed Het Roode Koper 
WEDDINGPLANNER | Wiesje Hallewas van Wedding & Planning
TROUWJURK ZATERDAG | Rosa Clará via Anna Moda
TROUWPAK ZATERDAG | Scabal via Breuninger 
BOEKET & BLOOMSTYLING |  Bloom Your Life 

Door de dagen zo met elkaar door te brengen, bracht de bruiloft ons en onze dierbaren echt dich-ter bij elkaar.
Christian (Bruidegom)