Life-events
magazine

scroll

Life-events magazine

Voor Wiesje is niets te gek. Ze weet de wensen van 'haar' bruidsparen uit te voeren met ongekend veel enthousiasme. Iedere trouwdag wordt een feest waarop de bruid en bruidegom alles los kunnen laten om van elkaar te kunnen genieten. 

Interview

Een dag uit het leven van een Weddingplanner
Het gezicht van Wedding & Planning is Wiesje Hallewas. Met tomeloze energie en oog voor detail heeft zij de afgelopen 11 jaar het beroep van weddingplanner in Nederland op de kaart gezet. Zo heeft ze al heel wat huwelijken tot een onvergetelijk feest gemaakt.

Voor Wiesje is niets te gek, ze weet de wensen van ‘haar’ bruidsparen uit te voeren met ongekend veel enthousiasme, zodat iedere trouwdag een feest wordt waarop de bruid en bruidegom alles los kunnen laten om van elkaar te kunnen genieten.

Hoe ziet een dag in het leven van een weddingplanner er eigenlijk uit? In deze aflevering geeft Wiesje ons een exclusief kijkje achter de schermen bij Wedding & Planning tijdens een meerdaagse bruiloft op Landgoed Het Roode koper.

The day before...
Sommige huwelijksfeesten duren niet een dag, maar meerdere dagen. Voor de rust kan het heel prettig zijn om te kiezen voor een meerdaags huwelijksfeest. Zo hebben het bruidspaar en de gasten alle tijd om rustig te genieten en even helemaal weg te zijn uit de alledaagse beslommeringen. Dit zorgt voor een heerlijke, ontspannen sfeer.

In de week voorafgaand aan de bruiloft zorg ik dat ik mijn checklist compleet is en leg ik alvast een aantal zaken klaar. Zo neem ik in dit geval wel acht (!) paar schoenen en een paar kaplaarzen mee voor mezelf. Ik neem geen enkel risico, want voor dit huwelijksfeest op een landgoed zal ik tijdens de opbouw heel wat moeten lopen door nat gras en modderige grond en ik wil er natuurlijk bij dit huwelijk representatief uit blijven zien en niet uit de toon vallen met modderige schoenen!

Voordat de gasten inchecken zorg ik dat er een aantal leuke verrassingen in de hotelkamers liggen. In dit geval zijn dat stroopwafels en een rolletje King pepermunt: een Hollandse knipoog naar de buitenlandse gasten. Aan het einde van de middag worden de gasten op het terras ontvangen met een Aperol Spritz. Een leuke oranje touch die feestelijk afsteekt bij de dresscode ‘casual white’. Dan is het tijd voor een gezellige barbecue aan de rand van het zwembad. Van tevoren heb ik gezorgd dat het zwembad is opgesierd met flamingo’s waar daar is het bruidspaar gek van. Met de heerlijke loungemuziek op de achtergrond komen de gasten langzaam in feeststemming, en leven ze toe naar de volgende dag.

Nu is het tijd voor taart & toost!