Beau
Monde

scroll

Wiesje in de Beau Monde

Een kledingrek vol mooie kleding samengesteld door de styliste. Volop in de visagie en mijn haar gestyled. Dan is het tijd om voor de lens te staan. Te leuk om te doen even wennen van om in de spotlights te staan terwijl mijn natuurlijk habitat meer achter de schermen is als een soort olie in de machine.

Trots op het resultaat sta ik in de Beau Monde.

Interview

Wiesje Hallewas (49) regelt zo’n 10 à 15 – vaak meerdaagse en soms buitenlandse huwelijken per jaar. “Het bruidspaar wilde een muur van 16.000 rozen.We hebben de hele nacht bloemen staan opprikken.”

Beroemde klanten
“Mijn bedrijf Wedding & Planning heeft bruiloften van onder anderen Armin van Buuren met zijn Erika, Tanja Jess en Charly Luske en (ex-)profvoetballers georganiseerd. Komende zomer staat het huwelijk van een andere profvoetballer op de planning. Een bruiloft plannen voor een bekend stel is niet heel anders dan voor onbekende mensen.Al komen er bij BN’ers wel aspecten als privacy en pers bijkijken. En we schakelen altijd beveiligers in om te voorkomen dat er partycrashers binnenvallen.”

Uitdaging
“Caroline Tensen en haar Ernst-Jan wilden op Vlieland trouwen. Een logistieke uitdaging, want je mag niet met de auto op het eiland. Ze wilden de ceremonie in een tent op het strand. Dat was daar nog nooit gedaan, dus dat kostte veel bureaucratisch geregel en netwerken. Het huwelijk van voetballer Royston Drenthe met zijn Daisy werd op een donderdag voltrokken in de Laurenskerk in Rotterdam. Op zaterdag was de afterparty in Madrid. Dus alles moest in vrachtwagens richting Spanje. En alle driehonderd gasten moesten worden ingecheckt en erheen gevlogen. Het was voor ons zeven dagen dag en nacht bikkelen.”

Foutje... bedankt!
“We zijn ooit de bruidstaart kwijt geweest. Die was op het verkeerde adres bezorgd.We ontdekten het gelukkig op tijd. Hij stond nét koud toen het bruidspaar binnenkwam. Bij de evaluatie geef ik het bruidspaar altijd een kijkje achter de schermen op hun huwelijksdag en vertel wat er bijna misging. Meestal hebben ze er zelf niks van gemerkt. Soms gaat er met het bruidspaar zelf wat mis.Vorig jaar liep een bruid drie dagen voor haar huwelijk tegen een glazen pui aan. Haar halve gezicht was bont en blauw! Ik appte Leco van Zadelhoff – die de visagie deed – de foto. Hij zei: ‘Geen probleem, lossen we op!’ Op de dag zelf zag je er niets van.”

Extravaganza
“Een bruidspaar wilde dat de Amsterdamse Vondelkerk vol zou staan met rozenwanden. ’s Nachts stond een heel team op stellages bloemen te prikken. Bij de opbouw reden zestien karren vol pastelkleurige rozen binnen. 16.000 rozen! Extravagantie zit ook vaak in grote jurken. Zo woog de jurk van voetbalvrouw/model Nermina Pieters-Mekic maar liefst twaalf kilo. Helemaal belegd met steentjes.”

Bruidstaart
“De grootste was er eentje van acht etages. De taart had parelmoer accenten en zag er schitterend uit. Ik neem altijd een klein stukje en een nipje champagne, en ga dan weer aan ’t werk.” SURPRISE “Bij een meerdaags huwelijk is hetinbouwen van verrassingen voor de gasten erg leuk. Bij een huwelijk in Amsterdam sliepen twintig gasten in het Conservatorium Hotel. Toen zij ’s avonds op hun kamer kwamen, stond er voor de mannen een sporttas klaar met een kaartje:‘Trek dit morgen naar het ontbijt aan.’ Die mannen zaten in hun sportoutfits bij het ontbijt toen Fajah Lourens binnen- kwam. Zij nam hen mee om te bootcampen in het Vondelpark. Fajah heeft zehelemaal afgemat.Voor de dames hadden we ‘Salon Leco’, zij gingen allemaal de visagie in.”

De mannelijke gasten kregen een bootcamp van Fajah en de vrouwen een touch-up van Leco.